tiistai 6. toukokuuta 2014

Portugalin leiri pakettiin ja kotio!

Heipsulivei rakkaat lukijat!

Viimeinen harjoitusviikko Portugalissa oli lämpötiloiltaan kuumin. Lämpötila huiteli parhaimmillaan jo lähellä 30 astetta. Lassin suunnitelmat olivat hieman rukkautuneet loppuleirin osalta uuteen uskoon sairastelun takia, mutta Tuomas pääsi tekemään leirin alusta loppuun suunnitelmiensa mukaan.

Manantai aamupäivällä Lassi teki juoksuharjoituksen ja piipahti loikkapaikalla. Ennätys kirjattiin tällä kertaa 2 asekeleen vauhdin 5loikassa. Iltaan oli sovittu kuulatesti, joihin kaksikko asteli ennätykset mielessä kämppiksensä Ruusun Villen kanssa. Lassi testasi pään yli taakse ja alta eteen heitot 5kg kuulalla ja Tuomas pään yli taakse, sekä eteen 4kg kuulalla. Heittopaikka oli valittu sen mukaan että nurmelle pystyi heittäytymään kunnolla perään. Ja tavoitteeseen pääsivät molemmat varsin mukavasti. Tuomas paransi PYT ennätyksensä nelosella lukemiin 25.82 ja Lassi vitosella 24.42 sekä AE ennätyksen tulokseen 20.95. Lisäksi rajusti kisattiin taakse päin 7kg kuulalla Lassin vieden voiton tuloksella 18.90 Tuomaksen 18.88 vastaan. PYE heittoon Tuomaksella ei enää paukut riittäneet ja tulokset olivat vaatimattomia.

Tiistaina aamupäivällä Tuomas lepäili ja Lassi lähti salille voimistamaan jalkaosastoaan. Illalla Tuomaksella oli edessä tempaustesti ja Lassilla keskivartaloa ja olkapääpumppailua. Tempaus romut tuntuivat jo verryttelyissä tällä kertaa raskailta ja vaikka ennätys paranikin kilon verran 105 kiloon ei Tuomas ollut tulokseen kovin tyytyväinen. Alkoi ilmeisesti pitkä leiri jo pikkuhiljaa tuntua varsinkin jaloissa. Testailujen jälkeen vielä kevyttä kyykkäilyä ja peruspyörimistä salilla, jonka jälkeen taas saunaosaston kautta illalliselle tutun ja turvallisen kaavan mukaan.

Vappuaaton iltapäivään oli sovittu poikien kesken 3-tassu kisa metrin tasoituksella ja psyykkaminen aloitettiin jo heti aamulla. Aamupäivällä Tuomas heitti kuntopalloa ja Lassi lähti heittopaikalle testaamaan parin viikon tauon jälkeen miltä heittäminen tuntuu, mutta kipeytynyt käsi ei kuitenkaan vielä kestänyt täysipainoista heittämistä. Muuten kyllä harjoittelemaan pystyy ja nyt Suomessa onkin sitten lisätutkimusten aika, että nähdään missä vika ja mitä jatkotoimenpiteitä se vaatii. Iltapäivän loikkakisaan lähdettiin rajun suunsoiton säestämänä, mutta se loppui lyhyeen Tuomaksen osalta jo ensimmäisen kevyen verryttelysuorituksen jälkeen. Jalat, jotka olivat olleet hukassa jo tempauspaikalla tuntuivat kadonneen entistä kauemmas. Lassi sen sijaa esitti jo verryttelyhypyistä alkaen vakuuttavia suorituksia. Lopulta Lassi paukutti tiskiin ennätyksensä 10.55 Tuomaksen jäädessä itselleen keskinkertaiseen tulokseen n.920. Treenin päälle Tuomas kävi vielä hieronnassa ennen kuin alettiin porukalla viettää vappua. Vappua vietettiinkin tällä kertaa Monte Gordossa, jonne 6 hengen ryhmällä tehtiin iskuhyökkäys tapaamaan muita suomalaisurheilijoita.

Torstaina vietettiin ansaittua lepopäivää auringosta nauttien ja ladattiin akkuja loppuleirin koitoksiin. Perjantaina Tuomaksella oli määränä tehdä leirin viimeinen heittoharjoitus ja Lassilla vuorostaan testata tempauskuntoaan. Tuomaksen tavoitteena oli kihun mittausten jäljiltä tehdä kevyt heittoharjoitus ajatulsella "pisteenä taivaalle" eli minimoida ryntökulmia, jotka mittauksissa olivat melko suuria. Jalat taas olivat hieman hukassa, joten vauhdit ja heittomäärät pidettiin melko vähäisenä. Lassi sai puolestaan salilla kokea leiriväsymyksen jääden tempauksessa myöskin 105 kiloon. Illalla pakattiin enimmät kamat jo valmiiksi kasseihin, koska lauantaina olisi edessä vielä yksi harjoitus ja lähtö klo 15 kohti lentokenttää.

Viimeisenä leiriaamuna päätettiin leirin vanhemman kaartin kanssa järjestää aamukirkon yhteydessä leirikaste keltanokille. Aurinkoisessa kelissä leiriläisten kastehetkeä seurasi mielenkiinnolla myös suuri joukko aamupalalla olleita muita ihmisiä. Tuomaksella oli edessä rinnallevetotesti mielessä ennätyksen siirtäminen 1,5markkaan, mutta hän ei ollut viimeisen viikon tekemisen perusteella kovin vakuuttunut lähtiessään aamupäivällä salille nostamaan. Verryttelyiden jälkeen hän olikin kuitenkin taas kuin uusi mies. Virtaa täynnä ja nostaminen tuntui hyvältä. Lopulta ennätys parani 145 kilosta neljä kertaa. 147,5, 150 152,5 ja 155kg kääntyivät kaikki ensiyrittämällä rinnalle saaden taas kerran ukon suupielet ylöspäin. Tuomaksen osalta leiri voidaan kirjata todella onnistuneeksi ja mikä tärkeintä kerrankin ilman loukkaantumista kotiin! Lassi käytti viimeisen päivän podailuun ja lihaksikkuutensa maksimoimiseen, sekä pingiksessä dominoimiseen.

Paluumatka sujui ongelmitta ja noin klo 6 seuraavana aamuna lyötiin päätä tyynyyn. Sunnuntai kuluikin mukavasti väliin jääneitä salkkareita katsellessa. Näin oli Portugalin leiri vuosimallia 2014 kommuunin osalta saatu päätöksen ja edessä on tärkeät viimeiset viikot ennen kisakauden alkua. Mikäli Lassin kädestä ei löydy suurempia vaivoja kilpailukausi aukeaa näillä näkymin molempien osalta vielä toukokuun puolella, mutta kisasuunnitelmista enemmän sitten myöhemmin!

T:kommuuni

 ps. lihashuolto pelaa edelleen niinkun videolta näkyy


3 kommenttia:

  1. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288688904541.html vaiks tuukka joutuu lepoo pitää ni ei ny silti saa alkaa rettelöimää! XD

    VastaaPoista
  2. Tehkää askit!!! :D ( www.ask.fm )

    VastaaPoista
  3. Ehheheheeiiii.... Instatpa (instagram) ��

    VastaaPoista