keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Perustuubaa Portugalista


Taas on aika kulunut tiimalasissa muutaman päivän verran ja voi että kuinka paljon kommuunin pojat ystävineen ovatkaan saaneet aikaan täällä Portugalin maalla. Sunnuntaina pojilla oli voimapäivä ja siihen kuului kaikilla voimaharjoitus, Lassilla jopa kaksi. Aamupäivällä Lassilla oli vuorossa jalkavoimaharjoitus, joka sisälsi pääliikkeinä etukyykkyä ja yhdellä jalalla kyykkäilyä. Tuomas jumppaili keskivartaloa ja kokeili myös miten vastaveto kulkee ja kulkihan se. Tuloksena oli leirin pohjat eli 120kg kolahti räväkästi penkin alalaitaan. Iltapäivällä Lassi puolestaan teki huoltavia voimaliikkeitä olkapäille ja keskivartalolle.  Päivän päätteeksi Lassille ja Tuomaksella oli vuorossa laitilalainen käsittely. Tarkemmat yksityiskohdat jääköön tässä yhteydessä mainitsematta. Poikain ollessa salilla Tuukka kävi ottamassa leirin toisen heittoharjoituksen. Polven takia heittäminen pitää suorittaa paikaltaan ja jalat rinnakkain , mutta pystyypähän korjaamaan käden liikettä ja heiton loppua, varsinkin kun taustalla kummittelee 6,5 kuukautta sitten leikattu olkapää. Mutta tosiaan harjoitus sujui mainiosti ja kevään pohjille lyötiin rajut lukemat 36m40cm!
Maanantaina kaikilla oli vuorossa leirin toinen lepopäivä, eikä se poikennut edellisenä lepopäivänä hyväksi havaitusta kaavasta. Ohjelmassa oli siis auringossa makoilemista, nukkumista ja ostoksilla käyntiä.  Akut olikin hyvä saada ladattua, sillä seuraavana päivänä Tuomaksella oli luvassa heittoharjoitus ja muillakin kova treenipäivä.

Tiistaina Tuomas keskittyikin illan heittoharjoitukseen ja suoritti aamulla vain kevyttä (t)verkkailua. Lassilla ja Tuukalla oli jälleen vuorossa saliharjoitus. Lassilla liikkeet olivat tällä kertaa lajivoimaliikkeitä, kun taas Tuksu keskittyi jalkopäähän.  Harjoituksessa hiki lensi ja lihakset saivat namia oikein olan takaa.  Tuomaksen heittoharjoitus sujui ongelmitta. Kovaa ei Tuomaksen tarkoitus ollutkaan heittää vaan tavoitteena oli saada rentoja heittoja hyvällä tekniikalla. Tekniikka pysyikin hyvin uomassaan ja jopa Latvian 90 metrin keihäshirmu katseli kauniita keihään kaaria huuli neliönä. Lassi jätti suunnitellut kevyetkin heitot tekemättä pienen kyynärpääkivun takia ja keskittyi keihään kanssa juoksemiseen. Tuukka käveli keihäspaikalle venyttelemään ja katselemaan kateellisena muiden suorittamia vauhtiheittoja.

Keskiviikkona eli tänään kuulanheittopaikalla suoritettiin titaanien taistelu, kun Eino-Pekka oli uhonnut voittaa Tuomaksen pään yli eteenpäin neljän kilon kuulalla suoritettavassa kuulanheittoliikkeessä. Aivan ei Eino-Pekan uho käynyt toteen vaan Tuomas leikitteli tilanteella voittaen taiston noin puolen metrin erolla. Kuulanheittopaikalla suoritettiin myös pään yli taaksepäin heittoja viiden kilon kuulalla. Sekä Lassi että Tuomas paransivat tuloksiaan edelliseltä viikolta muutamia senttimetrejä. Tuukka ei vielä pysty ottamaan osaa mittelöihin vaan tyytyi heittelemään kuntopallolla polven periksi antamia liikkeitä 540 toistoa. Hirveä määrä!  Iltapäivän harjoitukseen lämmittely suoritettiin paahtavassa auringonpaisteessa pelaamalla piiz volleytä.  Lämmittely osoittautui hyväksi, sillä Lassi ja Tuomas tekivät kovan punttiharjoituksen menestyksekkäästi. Lassi sai aikaan uuden ennätyksen tempauksessa 3x100kg ja Tuomaskin nosti rinnalle pukkien päältä kaikkien aikojen parhaan tuloksensa 135 kg.  Tuukan punttiharjoitus koostui suurilta osin erilaisista keskikehonrakennusharjoitteista.


Tuukalla ja muilla mukana olevalla rytmiryhmällä leiriä on vielä jäljellä muutaman päivän verran ja sen jälkeen koittaa taas arki keihäskommuunissa. Tuomas ja Lassi jäävät nauttimaan vielä Portugalin auringosta ja upeasta ruokatarjonnasta kahdeksi lisäviikoksi. Loppukevennyksenä pätkä, kuinka lihashuolto hoituu paremmin yhteistyönä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti